Conny Klous kindertherapeut

Praktijk voor kindertherapie

Mijn naam is Conny Klous (1963). Ik ben in 2010 mijn eigen praktijk aan huis begonnen in Hoofddorp voor kindercoaching en kindertherapie en jeugdtherapie. Tijdens mijn opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut en kindercoach heb ik bij diverse onderwijsinstellingen stage gelopen en gewerkt met kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar. Het contact met deze doelgroep en hun ouders heb ik als zeer waardevol, leerzaam en plezierig ervaren. Ik begeleid kinderen en daarnaast geef ik advies- en opvoedondersteuning aan ouders. Op die manier betrek ik ouders actief bij de therapie van hun kind.

Ik werk vanuit de integratieve methode, omdat ik geloof dat je kinderen en jongeren pas echt kunt helpen als je ze als gelijkwaardig en deskundig in hun probleem ziet en als therapeut niet aan één therapeutische methode gebonden bent.

Nieuwsgierigheid, betrokken zijn, empathie tonen, respect hebben, speelsheid, vakkennis en humor neem ik mee in het werken met de kinderen. Deze kwaliteiten geven een warme betekenis aan mijn werk als kindertherapeut. Dit alles heb ik kunnen doen en ontdekken door de steun van mijn man en dochter, die met mij mee zijn gegroeid in al die jaren. Zo kan ik mij blijven ontwikkelen, zelf ontplooien en open blijven staan voor anderen.

Mezelf ontwikkelen

Door mijn werk als kindertherapeut ben ik solistisch bezig. Daardoor is het van groot belang dat ik mezelf blijf ontwikkelen en uitdagen op diverse gebieden. Ik neem regelmatig deel aan diverse workshops en lezingen om op de hoogte te blijven. Daarnaast ben ik aangesloten bij een intervisie/supervisie groep om diverse casussen te bespreken en om mezelf te reflecteren.Kinderpraktijk Uniekkind – Kindertherapie op maat… omdat ieder kind uniek is.

Kinderpraktijk Uniekkind – Kindertherapie op maat… omdat ieder kind uniek is.