Kindertherapie tarieven worden berekend per sessie-uur.

Het aantal sessies is afhankelijk van de klacht dat het kind heeft. Voorafgaand aan het intakegesprek voor kindertherapie vullen de ouders, verzorgers een intakeformulier in. De sessies zijn voor rekening van de ouders. Na elke vijfde therapiesessie is er een evaluatiegesprek met u als ouders, verzorgers.

Een gemaakte afspraak kan kosteloos 24 uur van tevoren veranderd worden.

Vergoedingen door zorgverzekeraars kunnen meestal vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit valt onder de alternatieve zorg, psychosociale hulpverlening/ondersteuning. Kindertherapie vergoeding wordt niet gegeven vanuit de basisverzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Vergoeding kan ook vanuit een Persoonsgebonden budget (PGB) toegekend worden. Tevens biedt het ‘rugzakje’ mogelijkheden om hulp in te schakelen voor kinderen en ouders. Dit kan in de school zijn, maar ook in de praktijk. Indien u niet voor vergoeding in aanmerking komt, dan kunt u de gemaakte kosten voor kindertherapie aftrekken als bijzondere ziektekosten bij uw belastingaangifte. Hierbij geldt wel een drempel afhankelijk van uw inkomen.

Als Kindercoach en Kinder- en Jeugdtherapeut ben ik aangesloten bij de volgende beroepsvereniging en koepelorganisaties:

  • VvvK (Vereniging voor en van Kindertherapeuten)
  • Ingeschreven in het RBCZ-register als Registertherapeut BCZ
  • Ingeschreven in het SKJ-register (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd)

De lijst van zorgverzekeraars die aangesloten zijn bij VvvK is op te vragen bij Kinderpraktijk Uniekkind.

  • Intakegesprek – 60 minuten Gratis
  • Kindertherapie sessie – 60 minuten € 75,00
  • Evaluatiegesprek € 75,00
  • Telefonisch consult € 20,00

Neem vrijblijvend contact met mij op als u een vraag heeft, of bel mij even op 06-2427 1395.